Instrucțiuni de montare și exploatare pentru matul de încălzire Magnum

Dragă client

Felicitări pentru achiziționarea unui produs sub marca MAGNUM. Toate produsele MAGNUM Heating pentru încălzire sunt fabricate din materiale de înaltă calitate și durabile. Pentru a asigura montarea și exploatarea corectă a produsului achiziționat, sunt cîteva puncte descrise în instrucțiunile de instalare la care trbuie să atrageți atenția. Vă putem oferi o garanție completă dacă sistemul este instalat corect în conformitate cu aceste instrucțiuni de montare. Citiți cu atenție instrucțiunile înainte de montare, nu uitați să completați pagina galbenă din mijloc. Înainte de a începe instalarea, asigurați-vă că aveți toate instrumentele și materialele necesare. Conexiunea la rețeaua electrică trebuie efectuată de un electrician calificat în conformitate cu NEN1010 (PUE, SNIP).

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să vizitați www.magnumheating.nl, dacă aveți întrebări care necesită informații suplimentare sau asistență, vă rugăm să contactați: luni / vineri 08:00 la 17:00, telefon de asistență : 0900-91 1-911. E-mail: info@magnumheating.nl .
© C & F Technique B.V. 2015 / Toate drepturile rezervate.

1. Verificare:

Verificați conținutul cutiei înainte de a începe lucrările de montare. Setul complet este format din:

 • MAGNUM Mat cu cablu de ieșire rece
 • Card de control
 • Termostat programabil MAGNUM X-Treme cu senzor de podea (nu este inclus)
 • Tub flexibil cu capac pentru senzor
 • Instructiuni de montare
Imagine a covorului pentru încălzire prin pardoseală Magnum

2. Diagrama dimensiunilor:

Diagrama dimensiunilor Magnum Mat

3. Recomandări:

Înainte de a începe instalarea, asigurați-vă că suprafața matului de încălzire corespunde suprafeței libere a podelei din încăperea dată și că curentul (Ampere) nu depășește valoarea permisă.
Aveți grijă la obiecte ascuțite în timpul montării, care pot deteriora cablul de încălzire.

Înainte și după fiecare etapă de instalare, trebuie să verificați rezistența de funcționare (vedeți punctul 7) și să scrieți valorile măsurate în cartonașul galben (în centrul instrucțiunii). Vă rugăm să păstrați acest card ca parte a garanției.

Cablul de conectare poate fi extins sau scurtat, dar nu mai scurt de 0,5 metri de la cablul fixat pe plasă.

Cablul de încălzire, fixat pe plasă galbenă din fibră de sticlă, nu trebuie tăiat sau deteriorat. Matul nu trebuie amplasat unul peste altul, cablurile de încălzire nu trebuie să se intersecteze! Pe cablu, tranziția cald / rece se află în interiorul cablului de încălzire (la marginea plasei) și este marcată.

Cablul de conectare a senzorului poate fi prelungit sau scurtat. Senzorul de temperatură trebuie să se afle în mijloc între 2 cabluri pentru a măsura temperatura optimă. Tubul flexibil al senzorului de temperatură nu trebuie să intersecteze cablul de încălzire. Asigurați-vă că senzorul este situat la o distanță (cel puțin 50 cm) de conductele de încălzire (ascunse) sau conductele de apă, canalizare, precum și cablurile electrice instalate în podea.

Senzorul trebuie să fie întotdeauna în tubul senzorului (inclus în set), cu un capac la capătul tubului, asigurați-vă că senzorul se mișcă liber în interiorul tubului. Dacă senzorul trebuie înlocuit, acesta poate fi îndepărtat cu ușurință.

Pentru instalarea pe pardoseli din lemn sau pe izolație termică trebuie respectate cerințele de presiune a pardoselii, fără armături suplimentare sau rezistență și grosime suficientă. Dacă suprafața nu este suficient de rigidă, contactați furnizorul dvs. și întrebați despre celelalte produse ale noastre care sunt potrivite pentru montarea pe acea suprafață.

Se interzice montarea MAGNUM Mat sub obiecte fixe precum dulapuri, mobilă de bucătărie și mese de bucătărie, cadă, duș deoarece căldura trebuie să se degajeze fără obstacole. În plus, cablul de încălzire nu trebuie amplasat aproape de rosturile de dilatare. În general, trebuie menținută o distanță de 15 cm de pereți. MAGNUM Mat se instalează pe suprafața liberă a podelei / peretei. În băi, matul poate fi montat doar ca sursă de căldură suplimentară pe o suprafață mică liberă. Pentru a utiliza ca încălzire de bază, contactați furnizorul.

Grosimea matului de încălzire este de ± 4 mm. Matul trebuie acoperit uniform cu adeziv sau mortar de ciment potrivit pentru încălzirea prin pardoseală. Verificați datele producătorului de mortar.

Termostatul trebuie să fie montat de un electrician calificat. Alimentarea trebuie deconectată în timpul instalării. Conexiunea trebuie realizată printr-un sistem întrerupător (RCD) în conformitate cu NEN 1010 (PUE, SNIP). Dacă în încăpere sunt instalate mai multe maturi, conexiunea se face într-o cutie suplimentară și un cablu de alimentare este condus către regulatorul de temperatură. Puterea maximă a termostatului este de 16 amperi. Dacă puterea încălzirii prin pardoseală depășește 16 amperi la un regulator de temperatură, atunci trebuie să fie inclus în circuit un releu de sarcină (contactor).

Instrucțiuni foto 1
Instrucțiuni foto 2
Instrucțiuni foto 3
Instrucțiuni foto 4

4. Garanție pe viață *:

 MAGNUM Mat este un sistem de încălzire prin pardoseală care nu necesită întreținere, cu o garanție pe viață * pentru partea electrică a încălzitorului și doi ani pentru termostat și senzorul de pardoseală.

* Pentru a face cunoștință cu condițiile vă puteți înregistra la www.magnumheating.nl.

5. Materiale necesare:

 • Mat de încălzie MAGNUM.
 • Adeziv flexibil pentru teracotă sau amestec autonivelant potrivit pentru încălzirea prin pardoseală.
 • Ermetic flexibil și pistol pentru rosturile dilatate de-a lungul pereților.
 • Tub gofrat(flexibil) pentru cabluri cu lungimea de 2m (16mm).
 • Mistrie (din plastic) cu crestături de aproximativ 6 mm.
 • Cutie de joncțiune electrică încastrată (cel puțin 5 cm adâncime).
 • Circuit de împămintare.
 • Multimetru pentru a verifica matul între toate etapele de lucru. - Diverse instrumente.

6. Pregătirea:

 • Determinați unde va fi amplasat termostatul, montați cutia electrică standard pe perete cu o adâncime minimă de 50 mm.
 • De preferință la o înălțime de 1,40 m pentru a efectua cu ușurință programarea regulatorului de temperatură. Efectuați găurile și canalele necesare pentru cutia electrică, tubul de alimentare și senzorul de podea. Forează o canelură (2 cm adâncime) în podea pentru tubul senzorului de podea..
 • ATENȚIE: Nu montați niciodată senzorul în imediata apropiere a unei conducte de încălzire (ascunse)! Nu intersectați niciodată cu cablul de încălzire! Asigurați-vă că suprafața podelei în care va fi instalat matul a este plană, curată, fără praf și grăsimi. Amplasați benzile matului MAGNUM / rosturile dilatate de-a lungul pereților în încăperi mari. Consultați capitolul 3 din instrucțiune pentru detalii.
Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 5
Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 6
Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 7
Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 8

7. Valoarea rezistenței:

 Trebuie să verificați rezistența matului de încălzire înainte și după fiecare etapă de lucru cu un multimetru și să notați valorile măsurate pe pagina galbenă (din centrul instrucțiunei). Măsurați rezistența dintre cablurile încălzitorului și comparați-le cu datele din tabelul de la punctul 2. Valoarea ohmică poate devia max. pe 10%. Măsurați și rezistența dintre fire și împămintare. În această măsurare, instrumentul nu trebuie să devieze, dacă se întâmplă acest lucru, atunci contactați furnizorul. Păstrarea cărții galbene în dulapul dvs. face parte din garanție.

8. Instrucțiuni de instalare:

 La instalarea în adeziv pentru teracotă (vedeți punctul 10): Rulați MAGNUM Mat cu cablul de încălzire în jos, astfel încât plasa de nailon să fie vizibilă deasupra. Când utilizați amestecuri autonivelante (vezi punctul 11): Rulați MAGNUM Mat cu cablul de încălzire în sus, astfel încât să puteți vedea cablurile de încălzire. Acest lucru împiedică ca plasa de nailon să “plutească” în amestecul autonivelant sau în mortar de ciment. Dacă doriți, puteți utiliza adeziv pentru teracotă pentru a fixa plasa. MAGNUM Mat Small are o bază adezivă pe plasa de nailon. Alegeți metoda pentru plasă așa cum ar trebui montată. Există multe modalități de a face acest lucru.

9. Indentare pentru MAGNUM Mat:

 Vă rugăm să rețineți că atunci când derulați plasa în încăperi mari, distanța până la pereți trebuie să fie de cel puțin 15 cm. Aceasta nu se referă la pereții despărțitori din sticlă unde este necesară o putere suplimentară. Dacă matul trebuie așezat în locuri în care nu este posibil un unghi de 180 °, puteți efectua mai multe tăieturi de-a lungul ochiurilor pe plasa din nailon fără a tăia cablul de încălzire. Acest lucru poate fi repetat de mai multe ori. Dacă matul de încălzire nu se potrivește complet pe suprafață, există spațiu liber, puteți separa cablul de pe plasa de nailon și așezați-l în zona liberă. Cablurile libere pot fi așezate la cel puțin 5 cm distanță. Cablurile nu trebuie să se atingă sau să se intersecteze. Verificați din nou pasul și rezistența covorului după instalare.

10. Adeziv pentru teracotă:

 • Aplicați primul strat adeziv de la 0,5 până la 1 cm grosime și aproximativ 55 cm lățime; 
 • Treceți capătul de conectare al cablului prin tub la termostat;
 • Derulați matul cu cablul în jos, încorporându-l în adezivul aplicat pe baza podelei;
 • Apăsați ușor pe plasă cu o spatulă de lemn sau cu o mănușă și răspândiți uniform adezivul pentru teracotă care trece prin plasă;
 • Neteziti suprafata si lasați-o să se usuce;
 • Măsurați din nou rezistența. Măsurați rezistența atât între cele două fire de alimentare, cât și între împământare și fire;
 • Apoi aplicați un al doilea strat de adeziv, fără bule, folosind o spatulă de plastic pentru a evita deteriorarea matului;
 • Apăsați pe teracotă cu o mișcare de alunecare.

11. Amestec autonivelant:

 Așezați matul așa cum este descris la pasul 6. Fixați matul la podea cu bandă adezivă sau bandă dublă. Repetați testul MAGNUM Mat cu un multimetru și înregistrați datele pe cardul de control. Măsurați atât între firele de rezistență, cât și între firul de alimentare și împămintare. Mai întâi citiți instrucțiunile pentru amestecul autonivelant, asigurați-vă că produsul este potrivit pentru încălzirea prin pardoseală și urmați instrucțiunile producătorului din descriere. De obicei, un efect de autonivelare poate fi realizat cu o racletă. Respectați timpul de uscare înainte de aplicarea acoperirii următoare . Notă: Nu utilizați mai multe straturi de autonivelare. Urmați instrucțiunile producătorului.

Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 9
Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 10
Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 11
Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 12

12. Alte posibilități:

 Puteți așeza cu ușurință MAGNUM Mat în perete sau în apropiere de cadă. Îl puteți derula într-un strat de tencuială sau sub adeziv pentru teracotă. Acest lucru va crea un perete cald sau un scaun confortabil. Dacă montați suficientă putere, puteți utiliza MAGNUM Mat ca încălzire de bază. De asemenea, veți avea mai mult spațiu dacă este necesar pentru instalații sanitare sau mobilier. Puterea încălzitorului trebuie să corespundă cererii de căldură și calculelor în conformitate cu standardul încăperii.

13. Conectarea regulatorului de temperatură (termostatului):

Conexiunea trebuie efectuată de un electrician calificat în conformitate cu regulile NEN 1010 (PUE, SNIP). Cînd efectuați montarea sau demontarea regulatorului de tempeartură întotdeauna deconectați electricitatea din panoul electric. Termostatul MXC se montează în priză ordinară standard cu adîncimea de 50 mm, în conformitate cu standardele DIN. Asigurați-vă că alimentarea este oprită. Scoateți rama afișajului, folosind un instrument subțire, apăsați în găurile pătrate de pe ambele părți ale termostatului. Trebuie scoase atît afișajul cît și carcasa.

 • PILOT: Conexiune la sistemul smart home; 
 • ÎNCĂLZIRE (N): Terminal de conectare a cablului de încălzire;
 • N: sursă de alimentare (zero);
 • L: Tensiunea de alimentare (fază);
 • ÎNCĂLZIRE (L): Terminal de conectare a cablului de încălzire;
 • SENSOR DE PODEA: Conectarea senzorului de podea;
 • SENZOR EXTERN: Conectarea senzorului extern
 • PĂMÂNT: Firul de împământare al cablului de încălzire și împământarea sursei de alimentare sunt conectate folosind terminal furnizat separat de termostat.

Amplasați termostatul în poziția inițială și fixați-l în cutia de montaj cu două șuruburi. Potriviți rama și afișajul și instalațile în poziția inițială și apăsați ușor până când auziți un clic. Pentru utilizarea și programarea termostatului, consultați instrucțiunile furnizate împreună cu termostatul.

Фото термостат Магнум Экстрим
Фото термостат Магнум Экстрим схема подключения

14. Punerea în funcțiune a sistemului:

 În primul rînd, respectați termenele specificate în instrucțiunile producătorului până când stratul de soluție sau adeziv se întărește complet. Numai după ce straturile sunt complet uscate, puteți porni sistemul de încălzire prin pardoseală pentru încălzire sau puteți selecta funcția de încălzire lentă din meniul termostatului. Pentru șapele cu ciment, timpul de uscare completă este de obicei de 28 de zile, pentru alte amestecuri cel puțin 3 săptămâni.

Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 13
Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 14
Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 15
Instrucțiuni de instalare foto pentru covor magnum 16

CITIȚI CU ATENȚIE:

PRINCIPALELE PUNCTE IMPORTANTE ALE INSTRUCȚIUNILOR DE INSTALARE

PREVENIREA DETERIORĂRILOR
Asigurați-vă că suprafața pe care este instalat cablul de încălzire este plană și solidă, fără praf și grăsimi. Nu folosiți unelte ascuțite, nu călcați pe cablul de încălzire, lucrați cu atenție.

MATUL DE ÎNCĂLZIRE SE INSTALEAZĂ COMPLET
MAGNUM Mat / Cablu nu se montează sub obiecte fixe, cum ar fi dulapuri, dulapuri de bucătărie, căzi sau dușuri, deoarece căldura trebuie să se degajeze fără obstacole. Magnum Mat / Cablu este instalat numai pe suprafețele de podea fără mobilier.

ESTE NECESAR MCB SAU RCCD (UZO cu curent de scurgere de 30 ma)
Sistemul trebuie conectat printr-un MCB sau RCCD adecvat (Uzo cu un curent de scurgere de 30 ma).
NICIODATĂ NU TĂIAȚI Cablul de încălzire! ȘI NICIODATĂ NU-L SCURTAȚI

CABLU DE INCALZIRE/MAT!
Cablul de încălzire NU se taie. Dacă cablul este deteriorat, contactați distribuitorul.

SENZOR DE PODEA:
Asigurați-vă că senzorul este instalat CORECT (min. 50 cm) departe de conductele de încălzire, conductele de apă și cablurile electrice. Instalați senzorul în mijloc între cablurile de încălzire. Asigurați-vă că cablurile de încălzire nu ating tubul în care este instalat senzorul de podea.

ÎNCĂLZIRE SUPLIMENTARĂ SAU DE BAZĂ
Matul / cablul MAGNUM este proiectat să funcționeze ca o sursă suplimentară de încălzire. În cazul în care nu este posibil să se conducă un calorifer, MAGNUM Mat / Cablu poate servi drept sursă principală de încălzire. În acest caz, cablul este montat cu mai multă putere, ceea ce economisește spațiu în încăperile mici. Puterea trebuie să corespundă cerințelor și calculelor de încălzire pentru acest tip de încăpere. Vă rugăm să consultați furnizorul.

SCURTAREA / EXTINDEREA CABLULUI DE CONECTARE:
Cablul de conectare poate fi prelungit sau scurtat, dar nu mai puțin de 0,5 metri de la punctul de încălzire al cablului. Se interzice să scurtați cablul de încălzire! Capătul sigilat nu trebuie deteriorat.

POZIȚIA TERMOSTATULUI:
Poziția termostatului se determină în conformitate cu regulile și reglementările locale în vigoare.

UTILIZAREA TERMOSTATULUI
Pentru o utilizare corectă, citiți instrucțiunile pentru termostat.

FOLOSIȚI DOAR DUPĂ USCAREA COMPLETĂ:
Consultați furnizorul / producătorul despre timpul de uscare completă a suprafețelor.. Pentru șapele de ciment-nisip, timpul de uscare completă este de cel puțin 30 de zile. În cazul utilizării amestecurilor gata preparate, timpul până la solidificarea completă este indicat pe ambalaj.

Card de inspecție
Card de inspecție 2

ATENȚIE !

  Aceste informații au un caracter informativ și pot fi utilizate doar ca supliment la instrucțiunile de bază pentru instalarea și exploatarea matului de încălzire “MAGNUM Mat” inclus în set împreună cu matul de încălzire. Fiecare client primește o instrucțiune oficială atunci când cumpără un mat de încălzire Magnum. Atenţie! Aceste informații se aplică numai la sistemul de încălzire “MAGNUM Mat” și nu se aplică la alte sisteme de încălzire de la alți producători.

Aflați de unde să cumpărați încălzire prin pardoseală și termostate în Moldova (Adresa noastră este pe hartă)

Promotie si reduceri - iulie - august 2024

"Meșter Grup" SRL - Reprezentant oficial, exclusiv în Moldova al sistemelor electrice de încălzire ale unor producători mondiali de renume.

 • logotip1
 • logotip2
 • logotip3
 • logotip4
 • logotip5
 • logotip6

Search