Lucrări pregătitoare înainte de instalarea și conectarea matului de încălzire:

  Vă rugăm să citiți cu atenție recomandările noastre, respectarea acestor reguli este necesară pentru o exploatare eficientă, iar acest lucru vă va permite să utilizați corect instrumentele și materialele necesare.

Alegerea setului de încălzire:

  Alegerea unui mat de încălzire se bazează pe suprafața necesară. Suprafața este calculată pe baza zonei «libere».

  Zona «liberă» este zona unei încăperi care nu este ocupată de mobilier instalat permanent, instalații sanitare și electrocasnice, cum ar fi dulapuri, paturi neventilate fără picioare, dulapuri de bucătărie, frigidere, mașini de spălat, cabine de duș, căzi, toalete, lavoare etc. Zona „liberă” este zona pe care vă puteți plimba, ținând cont de spațiul liber de la pereți, pereți despărțitori, dispozitive de încălzire..

 Pentru fiecare cameră, trebuie să alegeți propriul set de încălzire, în funcție de suprafața liberă a podelei, unde mobilierul sau echipamentele staționare nu vor fi amplasate. * (din instrucțiunea - Magnum Mat nu este instalat niciodată sub obiecte fixe, cum ar fi pereții despărțitori, dulapuri bucătărie, cadă sau duș).

   De exemplu, să facem un calcul pentru o bucătărie mică de 2,5 m lățime și 3 m lungime, suprafață totală 7,5 m2. Imaginați-vă schematic unde va fi amplasată zona de lucru (dulapurile de bucătărie) și frigiderul, lăsați de la perete spațiu liber de 60cm pentru amplasarea acestora. De la radiatorul de încălzire, retrageți-vă 30 cm, în alte cazuri, spatiul liber trebuie să fie de la 10 la 20 cm. Să presupunem că toate mobilierele de bucătărie vor fi amplasate de-a lungul unui perete lung (3 m) într-un rând cu frigiderul, obținem că lățimea va scădea 2,5 m - 0,60 m - 0,1 m = 1,8 m. Din lungimea camerei, scădeți 30 cm de la radiator și 10 cm spațiu de la perete 3,0 m - 0,3 m - 0,1 m = 2,6 m. Suprafața liberă a podelei va fi 1,8 mx 2,6 m = 4,68 m2. Setul de de încălzire este selectat pe baza celei mai mici dimensiuni, în cazul nostru va fi 4,0 m2 sau 4,5 m2..

 

Tabel de selectare a dimensiunii și puterii setului de încălzire:

Image razmer 1

Exemplu schematic de amplasare a matului de încălzire:

Tabel. Alegerea secțiunii transversale a firului pentru curent

Exemplu schematic de amplasare a matului de încălzire:

* Setul Mat de încălzire.
• Adeziv pentru teracotă sau amestec autonivelant potrivit pentru încălzirea prin pardoseală (la temperaturi ridicate).
• Compensator flexibil, pentru rosturile de dilatare, care se amplasează de-a lungul pereților.
• Tub gofrat flexibil „tub de montare” aproximativ 2 m (16 mm)
• Spatula-pieptene cu dinți de 6 mm (plastic sau lemn).
• O priză de 35 - 50 mm adâncime.
• Un circuit cu împămîntare în priză.
• Un multimetru pentru a testa matul de încălzire conform instrucțiunilor după fiecare etapă de instalare.
• După necesitate - diverse instrumente suplimentare
.

Fotografia Schemei 5

Fotografia Schemei 1

Fotografia Schemei 2

Fotografia Schemei 3

Fotografia Schemei 4

Pregătirea pentru instalarea matului de încălzire:

  Suprafața podelei trebuie să fie dreaptă, fără resturi de construcție, praf și murdărie.

  Suprafața podelei trebuie să fie orizontală. Acest lucru este necesar pentru ca la turnare, înălțimea compoziției monolitice să fie aceeași, iar încălzirea să fie uniformă.

  Pe suprafața podelei nu trebuie să fie fragmente ascuțite proeminente care ar putea deteriora cablul.

  Suprafața se nivelează cu ajutorul amestecurilor autonivelante. Se recomandă amorsarea suprafeței podelei, atunci adeziunea la următorul strat va fi mai bună.

  Determinați locul în care va fi amplasat termostatul, montați o priză standard de 35-50 mm adâncime, la o înălțime convenabilă pentru ușurința operării. Termostatul se instalează pe perete într-un loc convenabil și accesibil. Pentru încălzirea prin pardoseală în camere umede (baie), termostatele se instalează în afara acestor încăperi. Efectuați ștrobele necesare și montați cutia de joncțiune și tubul gofrat.

  Este necesar să scoateți 2 tuburi gofrate „tuburi de montare”. Una pentru senzorul de temperatură și cealaltă pentru cablul de alimentare al „capetelor reci” ale matului de încălzire. Nu introduceți cablul de alimentare și senzorul de temperatură în unul și același tub gofrat. Termostatul se conectează la o sursă de alimentare de 220 V. Faceți o ștrobă în podea pentru senzorul de podea (2 cm adâncime).

  La conectarea firelor de alimentare la termostat, rețineți că cablajul standard rezistă curenților de sarcină indicați în tabelul „Selectarea dimensiunii firului în funcție de curent”.

  Este interzis: montarea senzorului lângă alte canale (ascunse) ale conductelor de căldură! (Apă caldă, sistem de încălzire etc.) Nu instalați senzorul direct sub cablul de încălzire!

  Suprafața în care va fi amplasat matul de încălzire trebuie să fie solidă, dreaptă, curată și fără praf, grăsimi, obiecte ascuțite, așchii. În cameră, lăsați spațiu liber de-a lungul pereților pentru o conexiune solidă la baza podelei.

 

Atenție! Înainte de a instala matul de încălzire:

  Înainte de a instala matul de încălzire, măsurați indicii rezistenței și înregistrați în fișa de inspecție (atașat la instrucțiune).

  Cablul de conectare cu cablu rece poate fi prelungit sau scurtat, dar nu poate fi mai scurt de 0,5 metri de la conexiunea la cablul de încălzire.

ATENŢIE!

  Cablurile de încălzire așezate pe plasă din fibră de sticlă nu trebuie scurtate.

  Maturile de încălzire nu trebuie să fie amplasate una peste cealaltă, cablurile de încălzire „încălzitoare” nu trebuie să se încrucișeze!

  Manșonul cablului „CONEXIUNE PRIN CUPLARE” - tranziția rezistenței cablului „secțiunea de încălzire a covorului” la „conexiunea rece” a cablului de alimentare amplasat pe covorul de încălzire trebuie marcată în fișa de inspecție.

  Trebuie luată în considerare o distanță de la perete de 10 - 20 cm. Matul de încălzire nu trebuie instalat sub obiecte fixe precum pereți, elemente despărțitoare, seturi de mobilier de bucătărie, băi sau dușuri, precum și alte obiecte care împiedică circularea liberă a căldurii. Matul de încălzire trebuie amplasat pe o zonă liberă de mobilier și obiecte staționare. Avînd în vedere că băile au un spațiu liber mic, matul de încălzire poate fi instalat ca încălzire suplimentară. Dacă sunteți interesat de încălzirea de bază, vă rugăm să consultați suplimentar furnizorul de încălzire prin pardoseală.

  Toate dispozitivele electrice trebuie să fie conectate cu un fir printr-un sistem adecvat de automatizare și protecție (MCB sau RCCD). Toate dispozitivele electrice (inclusiv încălzirea prin pardoseală și termostatele) din încăperile umede trebuie să fie conectate la rețeaua electrică printr-un RCD de putere adecvată cu un curent de scurgere care să nu depășească 30 mA conform instrucțiunilor furnizate împreună cu termostatul. Toate conexiunile trebuie făcute de un electrician autorizat, calificat, în conformitate cu codurile locale de practică pentru exploatarea în siguranță a instalațiilor electrice.

  Matul de încălzire are o grosime de 3 - 4 mm și este turnat în adeziv pentru teracotă sau amestec autonivelant (pardoseală autonivelantă) potrivit pentru pardoselile calde. Consultați aceste informații pe ambalajul producătorilor de amestecuri sau consultați-le atunci când cumpărați amestecul. Matul de încălzire are un cablu de conectare lung de 3,5 m (cablu ecranat cu două fire cu împământare) conectat la mat cu un manșon termocontractabil, ATENȚIE! nu deteriorați cuplajul în niciun caz.
Cablul de conectare poate fi scurtat, dar nu mai scurt de 0,5 metri din firul de legătură. ATENŢIE! Înainte, în timpul și imediat după instalare, nu conectați niciodată covorul de încălzire la sursa de alimentare.

  Dacă în cameră trebuie instalate mai multe covorașe de încălzire, acestea trebuie conectate în paralel, într-o cutie de joncțiune și un singur cablu poate merge la termostat. Puterea maximă pentru termostat este de 16 amperi. Dacă suprafața de încălzire combinată depășește 20 m², conectarea trebuie făcută prin contactor. Termostatul trebuie instalat de un electrician competent.

  Senzorul de pardoseală poate fi prelungit sau scurtat după cum este necesar. Senzorul trebuie instalat în mijlocul ondulării cablului de încălzire pentru înregistrarea optimă a temperaturii. Senzorul este instalat corect dacă este introdus cel puțin 50 cm în zona cablului de încălzire sau a altor sisteme de încălzire. Senzorul trebuie montat întotdeauna într-un tub de montare. Un senzor cu un fir de legătură este introdus în tub. Capătul tubului de montare este închis cu un capac. Tubul de montare vă permite să fixați senzorul în punctul dorit al podelei calde și să-l înlocuiți, dacă este necesar.

  Matul de încălzire este conceput în primul rând pentru instalarea pe pardoseli din beton. Când sunt instalate pe podele din lemn, toate suprafețele trebuie acoperite cu o șapă de ciment care este compatibilă cu sistemele de pardoseală fierbinți. De exemplu: Acoperiți podeaua cu OSB de 15 mm sau placaj rezistent la umiditate, fixați cu șuruburi lungi de 200 mm și apoi turnați 2-3 mm de amestec autonivelant și continuați instalarea ca pentru o bază de ciment.

  Comunicațiile tehnice, conductele de încălzire, alimentarea cu apă caldă sunt strict interzise să se intersecteze cu cablul de încălzire. În astfel de cazuri, trebuie utilizate mai multe seturi de încălzire.

Măsurarea rezistenței matului de încălzire:

   Înainte de a instala matul de încălzire, trebuie efectuată măsurarea rezistenței și înregistrată în fișa de inspecție (atașată la instrucțiune). Măsurările trebuie efectuate înainte de instalare, în timpul instalării și după solidificarea completă (uscare) - înainte de prima punere în funcțiune a sistemului. Aceste cifre trebuie să corespundă informațiilor tehnice. Măsurările se fac între cele două fire izolate (albastru și maro) care este rezistența miezului de încălzire și între firele miezului de încălzire și firul de împământare. Înregistrați aceste date în fișa de inspecție și păstrați-o! Aceasta este o parte integrantă a garanției dumneavoastră.

Amplasarea și tăierea matului de încălzire:

   Se amplasează la o distanță de 20-30 cm de perete, atunci când amplasați covorașul pe suprafețe mari. Acest lucru nu se aplică pereților vitratați sau ferestrelor panoramice unde este necesară încălzirea suplimentară. Dacă lungimea matului de încălzire este mai mare decât lungimea camerei, covorașul poate fi tăiat la lungimea necesară de-a lungul plasei fără tăierea cablului și, după care îl rotiți cu 180 de grade, amplasindu-l lângă banda anterioară. În acest caz, buclele cablurilor trebuie să fie la o distanță de cel puțin 7 cm una de cealaltă. Nu trebuie să se atingă sau să se intersecteze unul cu celălalt. Măsurați rezistența matului după ce a fost instalat.

 Pentru a evita deteriorarea mecanică, nu călcați pe covorul de încălzire sau acoperiți covorul instalat.

Pornirea sistemului pentru prima dată:

   În funcție de timpul de uscare indicat în instrucțiunile pentru adezivul pentru teracotă sau pentru pardoseala autonivelantă, însă, nu mai devreme de 28 de zile de la instalare și ultimul proces umed, datorită îndepărtării naturale a umezelii de pe podea. Pornirea prematură a sistemului poate deteriora cablul de încălzire.

  Porniți termostatul adăugând treptat temperatura. Încălzirea inițială a sistemului poate fi de la câteva ore pînă la 2 zile. Sistemul dvs. de încălzire prin pardoseală este conceput ca încălzire suplimentară de confort, temperatura acestuia poate depinde de funcționarea încălzirii principale. Nu acoperiți pardoselile încălzite cu materiale izolante. Acest lucru poate provoca supraîncălzirea cablului.

  Recomandările noastre pentru amplasarea adezivului pentru teracotă aici...

  Recomandările noastre pentru amplasarea într-un amestec autonivelantaici...

  Consultați sau descărcați instrucțiunile de instalare și exploatare aici...

ATENȚIE !

  Aceste informații sunt furnizate doar în scop informativ și pot fi utilizate doar ca supliment la instrucțiunile de bază pentru instalarea și exploatarea covorașelor de încălzire “MAGNUM Mat” care vine împreună cu matul de încălzire. Atenţie! Aceste informații se aplică numai covorașelor de încălzire “MAGNUM Mat” și nu se aplică covorașelor de încălzire de la alți producători.

Aflați de unde să cumpărați încălzire prin pardoseală și termostate în Moldova (Adresa noastră este pe hartă)

Reduceri - 2024 - aprilie. Promotie incalzire in pardoseala si termostate in Moldova, Balti si Chisinau la preturi mici de primavara cu reduceri!

"Meșter Grup" SRL - Reprezentant oficial, exclusiv în Moldova al sistemelor electrice de încălzire ale unor producători mondiali de renume.

  • logotip1
  • logotip2
  • logotip3
  • logotip4
  • logotip5
  • logotip6

Search